lauantai 26. marraskuuta 2016

Saksanpähkinä - taatelipiirakka


Aikaisemminkin tälläistä olen tehnyt. Vahassa blogissa löytyy vehnättömänä.
Perinteinen taatelikakku on älyttömän hyvää, mutta siitäkin on niin montaa eri variaatiota. Viime vuonna halusin kokeilla jotain muuta ja löysin tämän reseptin joka siis alkujaan vehnäjauhoista -niinkuin moni resepti alkujaan.
Ostin eilen ekaa kertaa Jytte-jauhoja piimälimppuun mutta piti päästä testamaan jo ennalta johonkin muuhun.
muoks. Reseptin olin ottanut suoraan vanhasta blogista ja jäi muuttamatta hiutaleet, nyt muutettu :)

200 g pehmeitä taateleita
2 dl glögiä
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
ripaus inkivääriä
1½ dl mantelijauhoja
1 dl tummia jytte-jauhoja
1 rkl psylliumjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1½ dl fariinisokeria
150 g saksanpähkinöitä
2 dl kaurahiutaleita, gluteeniton
1/4 tl suolaa
175 g voita

Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää glögi ja mausteet joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 min. Sekoittele välilllä. Nosta kattila levyltä.
Sekoita jauhot, fariinisokeri, rouhitut saksanpähkinät, 4- viljan hiutaleet ja suola keskenään kulhossa ja lisää pilkottu voi. Nypi sormin murumaiseksi.
Levitä reilut puolet taikinasta vuokaan. Lisää taateliseos päälle ja lopuksi loput taikinasta päälle.
Paista 175'C  n.30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...