Kinderpiirakkaa olen ennenkin tehnyt. Vanhasta blogista löytyy vehnättömänä ohje.
Vähensin vieläkin sokeri määrää tuosta pohjasta. Alkuperäisessä ohjeessa oli ollut 6dl sokeria nyt tähän laitoin 4dl. Kuitenkin tuo päällinen on suklaata ja makea ja täyte kuitenkin rasvanen. Ei mielestäni ollut liian paljon vähennetty, en kuitenkaan enempää lähtisi vähentämään tuo 4-5 dl on hyvä määrä tähän. Tästä ei nyt sitten tullut laktoositon koska käytin valkoista suklaata tuossa päällä. Tiedän että jostain valkoistakin suklaata saa mutta en ole löytänyt kuin nettikaupoista. Eikä auta mikään jos sitä ei ole tilannut ajoissa varastoon.
4 dl sokeria (2 dl fariini-, 2 dl normi sokeria)
5 dl jauhoja (2 dl jytte, 1 dl kookos, 1 dl hirssi, 1 dl tumma gluteeniton)
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita sulatettuna
voi-vaniljakreemi
150 g voita
2 dl kuohukermaa
kuorrutus
300 g maitosuklaata (laktoositon)
15-20 g voita
50 g valkosuklaata
Sekoita kuivat pohjan ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi. Sekoita hyvin. Sekoita voi joukkoon, sekoita hyvin. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200'C n.30min uunista riippuen. Jäähdytä kunnolla.
Valmista voi-kreemi. Vatkaa pehmennyt voi kunnolla. Sekoita Vanilja kreemijauhe kerman joukkoon. Sekoita hyvin keskenään ja sekoita hyvin voin joukkoon. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Anna pohjan levätä vähän aikaa ja sulata maitosuklaa ja hiukan voita mikrossa. Levitä täytteen päälle. Sulata valkosuklaa ja tee koristelu päälle kuten haluat. Anna suklaan kovettua hiukan ja leikkaa paloiksi. Jos annat suklaan kovettua liikaa suklaa todennäköiseti halkeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti