perjantai 7. joulukuuta 2018

Luukku 8. Piparkakkufudge


Piparkakku missä muodossa hyvänsä kelpaa.
Tätä fudge reseptiä kun testasin totesin että piparkakun sotkeminen tuonne joukkoon on parempi vaihtoehto -mutten sitten löytänyt siitä kuvaa ? Ihmeellisesti siis koneelta hävinnyt olemattomiin. Hyvää tämä kyllä on näinkin tehtynä. Varsinkin jos tykkää piparkakusta.
Tästä ei fudgen tekeminen helpommaksi voi mennä.
Laktoosittoman saat kun valmistat kondersoitun maidon itse laktoosittomasta maidosta. 



Piparkakkufudge

400 g tummaa suklaata
1 prk kondersoitua maitoa
piparkakkumaustetta
pipareita

Sulata miedolla lämmöllä suklaa sekä kondersoitumaito. Mausta seos piparkakkumausteella. Seos on valmista kunhan saat tehtyä ns. kuulakokeen. 
Kuulakoe:
tiputa kuumaa seosta kylmään veteen jos saat muotoiltua siitä pallon seos on valmista. Tähän menee yleensä 15-20min riippuen kuinka miedolla lämmöllä olet keittänyt.
Kaada seos vuokaan ja ripottele murustettuja piparkakkuja päälle. Tai vaihtoehtoisesti ripottele piparkakkumurut fudgen joukkoon ennenkuin nostat kattilan liedeltä, sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...