sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 16. luukku: Taatelikakku


Taatelikakku on löytänyt tiensä vasta muutamia vuosia sitten minun keittiöön.
Nyt en kai osaisi enää olla ilman. Joulukuu ilman taatelikakkua vaan ei tunu miltään. Vakken sitä joulun pyhiksi teekkään enkä haluaisikaan.
Tähän yhdistelin kahden eri taatelikakun reseptiä ja muunsin gluteenittomaksi.
Tähän kai lukeutuu kahta eri tekijäkuntaa.. Toinen tekee vallan kuivista taateleista toinen tekee tuoreista. Itse tykkään tehdä tuoreista. Kerran kokeilin kuivista enkä tykännyt.


Taatelikakku

2½ dl kylmää kahvia
n.1 dl fariinisokeria
1 pkt taateleita 
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
100 g suklaata
1 dl jäisiä karpaloita
5 dl jauhoja (1 dl mantelijauhoja, 1 dl lupiinijauhoja, 3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata

Keitä taatelit kahvin ja sokerin kanssa. Niin että taatelit pehmenevät. Lisää rasva. Anna seoksen jäähtyä.
Kuumenna uuni 175'C.
Lisää kananmunat yksitellen. Lisää karkeaksi rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan tai leivinpaperila vuorattuun pienen uunivuokaan.
Kakkuvuoka tarvitsee n.1 tunnin kypsymisen. Laakea uunivuoka kypsyttää n.½ tunnissa.
Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute: sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (muista sekoittaa välillä!!!). Lisää jäähtyneeseen suklaan joukkoon tuorejuusto sekä kerma. Sekoita tasaiseksi (sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella menee vaivattomin). Kaada jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi karpaloilla tai hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...