lauantai 21. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 21. luukku: Piparipalat

Tänä vuonna näyttää olevan monella kokeilussa piparimokkapalat johon tulee raakaa piparkakkutaikinaa. En ajatellut niitä edes kokeilevani. Näiden reseptin löydin jostain -enää löytänyt vaikka kovin koitin kaivella. Gluteenittomaksi kuitenkin muunsin.





Piparipalat

4 kananmunia
2 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
6 dl jauhoja (1 dl kookoshiutaleita, 1 dl kaurajauhoja, 4 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja)
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g voita tai margarinia

kuorrutus:

50 g voita tai margariinia
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
ripaus mustapippuria
½ dl siirappia
tomusokeria

Vaahdota kananmunat, fariinisokeri sekä siirappi vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina pellille. Paista 200'C 12-15min.
Kuorrutus; kiehauta kattilassa rasva, mausteet sekä siirappi. Sekoita tomusokeria joukkoon nin että saat levitettävän kuorutteen. Kaada kuorrute pohjan päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...