200 g voita
2 dl vaaleaa gluteenitontajauhoseosta
2 dl mantelijauhetta
2½ dl jytte-jauhoja
1½ -2 dl sokeria (käytin fariinisokeria)
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
omenoita (itsellä meni 7 erikokoista omenaa)
sokeria + kanelia
Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita lopuksi jäähdytetty voi joukkoon.
Taputtele 3/4 osa taikinasta haluamaasi vuokaan pohjalle ja reunoille. Pilko omenat ja poista siemenkodat. Jos käytät ulkomaalaisia omenoita kuori omenat myös. Leikkaa omenat haluamallasi tavalla. Lado palat kerroksittain ja kerroksien väliin kanelia ja sokeria. Levitä päälimmäiseksi loput taikinasta.
Paista piirasta 200*C n.25-30min uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti