200 g voita
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3½ dl vaaleata gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
täyte:
400 g pakastemarjoja (itse käytin mustaherukoita)
½ dl vettä
1 dl fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja
pinnalle:
tomusokeria
Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita jauhot taikinaan.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele reilut puolet taikinasta pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kakkuvuoka sekä loput taikinasta vähintään tunniksi.
Kaada kohmeiset marjat kattilan veden kera. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes marjat ovat sulaneet. Sekoita perunajauhot sekä sokeri keskenään. Kaada seos kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna seos hyvin. Seoksen ei tarvitse kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä.
Kaada täyte pohjan päälle. Kauli loppu taikina leivinpaperin välissä pyöreäksi kanneksi. Muista jauhottaa kunnolla!!! Painele reunat kunnolla kinni.
Paista 175'C uunin alimmalla tasolla n.40-45 min uunista riippuen. Anna jäähtyä kunnolla. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti