maanantai 4. helmikuuta 2019

Runebergin trifle


Runeberintortut ei ikinä ole kuuluneet suosikkeihin.
Tästä kuitenkin tuli sellaista jota voi tehdä toistekin.


4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
2 tl kanelia 
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa


vadelmakiisseli:
400 g pakastevadelmia
2½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja

lisäksi:
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada seos uunipannulle. Paista 225'C n.5 min. Uunista riippuen. Anna levyn jäähtyä.
Valmista kiisseli; laita kattilaan vadelmat, vesi ja fariinisokeri- Keitä parisen minuuttia. Lisää perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja ota kattila levyltä. Sekoita vesi-perunajauhoseos ohuena nauhana joukkoon. Kiehauta kiissseliksi. Jäähdytä.
Vaahdota vaniljakastike.
Kokoa trifle; murustele pohja pieniksi muruiksi. Laita kerroksittain kulhoon ensin kakkupohjamuruja sen jälkeen kiisseliä ja lopuksi vaniljakastiketta. Kerroksia tulee pari kolme riippuen kulhon koosta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...