lauantai 2. maaliskuuta 2019

Sitruunakeksit




3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
½ dl härkäpapujauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
½ tl perunajauhoja
2 dl fariinisokeria
120 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmuna
1 rkl sitruunanmehua
1 sitruunankuoriraaste

tomusokeria

Sekoita kaikki jauhot keskenään.
Vaahdota voi, sitruunankuoriraaste ja fariinisokeri.
Lisää kananmuna sekä sitruunanmehu.
Lisää jauhot. Älä sekoita kuin juuri sen verran että jauhot sekoittuvat.
Kumoa taikina tuorekelmuun ja tee taikanasta pitkä pötkö. Laita jääkappiin vähintään neljäksi tunniksi asettumaan.
Laita uuni lämpeämään 175'C:n. Laita leivinpaperi uunipellille.
Leikkaa tangosta ohkasia palasia ja pyörittele pieniksi palloiksi. Kierittele pallot tomusokerissa ja laita leivinpaperille. Jätä reilut välit koska keksit leviävät.
Paista keskitasolla n. 10 min. Uunista riippuen. 
Keksit saavat olla pehmeitä ja vaaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...