Täytekakkua en jaksanut alkaa vääntämään kaikkineen päällysten kanssa. Hyvä joskus kiertää ja tehdä helpoimman kautta. Samat ainekset tähän jokatapauksessa tuli mitä olisi täytekakkuunkin tullut.
3 munan suklaatäytekakku
3 kananmunaa (mittaa lasiin)
3/4 osaa munien määrästä sokeria
saman verran jauhoja kuin muniakin (1 rkl kaakaojauhetta, perunajauhoja, gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, 1½ tl leivinjauhetta)
Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat sekä sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon varovasti sekoittaen. Paista 175'C 15-20min. Jäähdytä.
2½ dl kuohukermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g mustikoita
250 g mansikoita
100 g tummaasuklaata
Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Soseuta sulaneet marjat. Sekoita marjaseos hieman käännellen vaahdon joukkoon tai kokonaan jos haluat punaisen värin.
Kokoa trifle; pohjalle murustettua kakkupohjaa, päälle marja vaahtoa, leikkaa suklaasta haluamasi palasia tai raasta isolla terällä suklaata vaahdon päälle. Toinen kerros kakkupohjaa ja loput marjavaahdosta. Pinnalle raasta tai leikkaa suklaasta palasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti