kakkupohja:
6 kananmunaa
n. saman verran sokeria
saman verran jauhoja (puolet ja puolet; gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta + perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta + 2 rkl kaakaojauhetta
Valmista kakkupohja muutama päivä ennempää ettei ole ihan täysin tuore ja on helpompi leikata.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi -vähintään 10min.
Lisää siivilän läpi kaikki kuivat ainekset. Sekoita varovasti kaikki keskenään.
Kaafa kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan tai laita leivinpaperista pohjalle ja reunoille suojat.
Paista 175'C uunista riippuen 30-40min.
Täyte:
200 g mustaherukoita
200-250 g punaherukoita
5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 tl liivatejauhetta + vettä ½ dl
Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Lisää liivatejauhe veteen anna hiukan turvota, käytä mikrossa niin että kiehahtaa (ei saa antaa kunnolla kiehua!!!!), jäähdytä ja sekoita kunnolla.
Lisää tuorejuusto marjasoseen joukkoon, lisää sen jälkeen hyvin vatkatun kerman joukkoon. Lisää lopuksi vesi-liivateseos.
Halkaise kakkupoha kolmeen osaan ja täytä. Kostutin tällä kertaa vesi-sokerivedellä.
Anna tekeytyä/maustua seuraavaan päivään.
Päällä hyvin vatkattu kerma vaahto jossa vaniljakreemijauhetta hiukan. Väriaineena pasta väriä (sinistä + hiukan mustaa). Silminä ja hampaina vaahtokarkkia. Silmissä lisäksi hiukan sulatettua tummaasuklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti