Linssicurry
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2,5 dl punaisia kuvattuja linssejä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl curryjauhetta
1 tl kurkuma
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1-1,5 tl chilijauhetta
0,5 tl kanelia
1 tl fariinisokeria
1 tl suolaa
100 g vihreitä papuja
500 g tomaattimurskaa
400 g kookosmaitoa
Turvota linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Sekoita kaikki mausteet sekaisin. Sokeria ja suolaa lukuunottamatta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää mausteseos. Kääntele ja lisää sipuli ja valkosipulin kynnet kun mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää raastettu inkivääri joukkoon. Lisää liotetut ja valutetut linssit joukkoon. Lisää pavut, tomaattimurska sekä kookosmaitoa. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.
Tarjoile tuoreen korianteria kanssa ja riisin, ohran tai kaurasuurimoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti