Jotain hyvää teki mieli, mutta halusin kokeilla jotain uutta.
Tässä ns.pohjana pätkiskakku hiukan tuunattuna kuitenkaan ilman suklaata.
Kuorutteen tein omasta päästä..
5 dl jauhoja (1½ dl kookoshiutaleita, 1½ dl jytte-jauhoja, 2 dl vaaleita gluteenitomia jauhoja)
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
150 g voita
3 kananmunaa
4 tl kanelia
1½ tl pomeranssin kuorta
2 tl inkivääriä
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sulata voi. Sekoita sulatettu ja jäähtynyt voi, keltuaiset, jogurtti & kuivat ainekset keskenään. Vaahdota valkuaiset hyvin. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175'C 40-45min uunista riippuen.
Jäähdytä kunnolla.
kuorrute:
tomusokeria
vaniljakreemiä (laitoin n.3 rkl)
vettä
hiukan juoksevaa floraa.
tummaa suklaata hiukan
Kuorrutteen aineksia en mitannut tein mutu tuntumalta. Liian löysää tuli kun laitoin liikaa vettä. Tummaa suklaata ei tarvitse paljoa laittaa enkä sekoittanut kuin hiukan sitä joukkoon enkä sekoittanut kunnolla. Jäi siis hiukan rouheisia palasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti