Tän vuoden Leivontaan-lehdestä bongasin.. On pitänyt tehdä siitä asti kuin lehden ostin joskus (olisko ollut keväällä)
Täyte maistui tehdessä todella makealle ja korvasin hunajan siirapilla. Meinasin että seuraavan kerran pitää vähentää..
Pohjaa oli lehden kuvassa hyvä määrä mutta todellisuudessa.. Tein kyllä ohjeen määrän 12kpl.
tätä en lähtenyt muuttamaan mitenkään reseptin osalta koska aikasemmin ole tehnyt raakakakkua.
pähkinäpohja:
1 dl manteleita
½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
6 kivetömiä taateleita (laitoin yhden enemmän mielestäni olisi voinut laittaa enemmänkin)
täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
1 sitruunan mehu (pieni)
1 dl hunajaa tai siirappia
1 dl kookosöljyä
½ rkl kardemummaa
kuorrute:
200 g puolukoita sulatettuna
1 rkl chia-siemeniä
koristelu:
½ dl pistaasipähkinöitä
Pohja: työstä mantelit, pistaasipähkinät & taatelit soseeksi. Painele massa muffinivuokiin.
Täyte: työstä pähkinät, sitruunamehu, hunaja tai siirappi, öljy & kardemumma tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä jos seos on kuivaa. Jaa massa vuokiin. Laita vuoat pakastimeen vähintään tunniksi.
Kuorrute: soseuta puolukat ja lisää siemenet joukkoon. Anna turvota 5 min. Levitä seos kakuille. Laita pakastimeen vielä toiseksi tunniksi.
Koristelu: rouhi pistaasipähkinät karkeaksi. Ota vuoat lämpeämään n. 10min ennen tarjoilua. Irrota kakut vuoista ja koristele pistaasipähkinämurulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti