sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Lakka-valkosuklaakakku


pohja:
1 pkt gluteenittomia piparkakkuja (oisko ollut 150 g)
50 g digestivekeksejä (gluteeniton)
100 g voita tai margariinia

täyte:
200 g valkosuklaata
5 dl kuohukermaa
2 dl vaniljajogurttia
2 dl lakkahilloa
4 tl liivatejauhetta + vettä

kiille:
loppu lakkahillo (400 g pirkka lakkahillo)
appelsiinimehua
marmelaadisokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele kakkuvuoan pohjalle.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaan joukkon jogurtti, lakkahillo. Sekoita kerman kanssa. Lämmitä vesi ja sekoita liivatejauhe joukkoon. Kaada ohuena nauhana täyteainesten joukkon. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä vähinttään nelisen tuntia. Itse pidin yön yli.
Valmista kiille. Sekoita loppuun lakkahilloon appelsiini mehu nin että saat tarpeeksi kiillettä kakun päälle. En mitannut mitenkään vaan laitoin summamutikassa. Hilloa olisi voinut ehkä olla hiukan enemmän ja ehkä mehuakin niin olisi saanut paksumman kerroksen. Marmeladisokeria laitoin joku reilu 4 ruokalusikallista. Hyydytä pari tuntia vähintään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...