keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Raparperi-toskapiirakka

Toskapiiraka on vaan niin hyvää, mutta rasvaista ja sokerista.
Mehevöintiin tälläkertaa ja keventämään laitoin pohjaan raparperia. Joka ei kyllä juurikaan maistunut.
Tein ekaa kertaa tuon päälllysen mikrossa. Onnistui mielestäni paremmin kuin kattilassa.




150 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
2 dl raparperiä
2 dl sokeria
5 dl jauhoja ( 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, 2 dl kaurajauhoja , 1 dl lupuunijauhoja, 1 rkl psylliumia)
1 tl leivinjauhetta
1 dl mehua tai kermaa

päällinen:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 rkl mehua tai kermaa
1 dl jauhoja ( gluteenitonta jauhoseosta)
160 g mantelilastuja

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Pilko tuoreet raparperit tai sulata pakkasesta, Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset kuivien ainesten joukoon.
Levitä taikina pellille. Paista uunin keskitasossa 200'C n.15min.
Kiehauta voi, sokeri, mehu tai kerma, jauhot, mantelilastut kattilassa miedolla lämmöllä. Anna rasvan imeytyä muihin aineksiin kun otat kattilan liedeltä. Levitä seos paistuneen pohjan päälle. Pane pelti takaisin uuniin aistumaan vielä n.10min ajaksi. Piirakka on valmis kun pinta on saanut kauniin kultaisen pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...