Pitkästä aikaa tein sämpylöitä. Sämpyläjauhoista olen tehnyt ja sekoittanut muita jauhoja joukkoon mut niissähän on vehnää ja siksi en pitkään aikaan ole rohjennut sämpylöitä tehdä.
Näistä ei tullut gluteenittomia mutta vehnättömiä kylläkin.
7 dl puuron loppua (kaura-ruis)
½ l kylmää vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 tl anista
3 rkl öljyä
jauhoina käytin;
vaaleita gluteenittomia jauhoja
ruisjauhoja
ohrajauhoja
Sekoita puuron loppuun hiiva, suola, anis, siirappi, öljy ja kylmä vesi. Sekoita jauhoja sopivassa suhteessa (ruisjauhoja varmaan joku 1½-2 dl) niin että taikina irtoaa hyvin kulhon reunasta.
Anna kohota jääkaapissa seuraavaan päivään. Aamulla ei tarvitse kuin pyörittää sämpylöiksi ja paistaa.
Paistoin 200'C n.20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti