maanantai 1. lokakuuta 2018

Omenapiirakka



Kauheasti en noita valmistaikinoita harrasta. Piti kuitenkin testata minkälainen olisi jos joskus tulisi tarvitsemaan. Tästä taikinasta tuli aikas lehtevää -sopisiko siis joulutorttujen tekoon ?


 350 g  Gluteeniton piirakkatakina (vuohelan herkku)
omenoita (määrää en mitanut koska omenat omasta pihasta ja erikokoisia)
4 kananmunaa (pieniä)
½ dl maitoa
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
50 g margariinia

Sulata taikina. Kauli tai asettele käsin taikina piirakkavuokaan.
Halutessasi kuori omenat (jos ulkolaisia), poista siemenkodat ja pilko palasiksi. Laita piirakkapohjan päälle. 
Tee kananmuna-maitoseos. Sekoita kananmunat, maito, fariinisokeri ja sulatettu margariini keskenään. Mausta kanelilla. Kaada seos omenoiden päälle.
Paista 200'C 30-40min uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...