Kauheasti en noita valmistaikinoita harrasta. Piti kuitenkin testata minkälainen olisi jos joskus tulisi tarvitsemaan. Tästä taikinasta tuli aikas lehtevää -sopisiko siis joulutorttujen tekoon ?
350 g Gluteeniton piirakkatakina (vuohelan herkku)
omenoita (määrää en mitanut koska omenat omasta pihasta ja erikokoisia)
4 kananmunaa (pieniä)
½ dl maitoa
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
50 g margariinia
Sulata taikina. Kauli tai asettele käsin taikina piirakkavuokaan.
Halutessasi kuori omenat (jos ulkolaisia), poista siemenkodat ja pilko palasiksi. Laita piirakkapohjan päälle.
Tee kananmuna-maitoseos. Sekoita kananmunat, maito, fariinisokeri ja sulatettu margariini keskenään. Mausta kanelilla. Kaada seos omenoiden päälle.
Paista 200'C 30-40min uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti