sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Omena-marenkipiirakka


pohja:
100 g voita tai margariinia
3 keltuaista
½ dl fariinisokeria
2 dl ohrajauhoja
1 dl tummia gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 prk rahkaa tai maustamatonta jogurttia

täyte:
reilusti omenoita  pilkottuna
1 rkl limemehua
1 rkl fariinisokeria
1½ tl kanelia

marenki:
3 valkuaista
2 rkl sokeria

Valmista pohja; vaahdota rasva sekä sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset ja rahka vuoronperään. Sekoita tasaiseksi. Levitä piirakkavuo'an pohjalle.
Poista omenista siemenkodat ja halutessasi kuori (varsinkin jos et käytä kotimaisia omenia). Pilko haluamiksi palasiksi ja mausta limellä, sokerilla sekä kanelilla. Kaaha pohjan päälle.
Paista uunin alaosassa n.15min 200'C.
Vaahdota valkuaiset ja mausta sokerilla. Kuorruta uunista otettu piirakka vaahdolla ja jatka paistamista niin että valkuaisvaahto saa hienon värin yllensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...