sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Omena-pähkinäkakku


6-7 kpl kaneliomenaa
125 g voita
3/4 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
n.100 g saksanpähkinöitä rouhittuna
3 dl jauhoja ( 1½ dl jyttejauhoja, 1½ vaaleita gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
½ tl kaardemummaa
½ tl inkivääriä
1½ tl vaniljasokeria

Poista omenoista siemenkodat ja raasta karkeimmalla terällä raasteeksi, Vaahdota kananmunat & fariinisokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Sekoita sulatettu voi vuoronperään kuivien aineksien kanssa muna-sokeri vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina irtopohja vuokaan ja paista 175'C n.25min. Koristele halutessasi jäähtyneen pinnan päälle tomusokeri-vesi seoksesta kuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...