keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Piparkakkujäätelö


Itsetehty jäätelö on vaan parempaa kuin mikään kaupasta ostettu. Eikä ainakaan yhtä makeaa -tai saahan makeutaa sääsettyä. Itse vaan en tykkää juurikaan lisäillä mitään sokeria. Tähän lisäsin siirappia antamaan makua en makeuden takia.

4 kananmunaa
2½ dl kuohukermaa
½ - 1 pkt gluteenittomia piparkakkuja
1 rkl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
1 rkl siirappia

Eroittele huoneenlämpöiset kananmunat valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vaahdota valkuaiset, kerma sekä keltuaiset erikseen. Murskaa piparkakut. Mausta keltuaisvaahto kanelilla, pomeranssinkuorella ja siirapilla. Lisää piparkakkumuru joukkoon. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. sekoita hyvin. Laita pakkaseen. Sekoita pakastuksen aluvaiheessa muutamia kertoja ½ tunnin välein 3-5 kertaa, mitä useammin sekoittaa alkuvaihessa sitä pehmeämpää jäätelöstä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...