Erilaisia piirakoita on tullut tehtyä eri variaatiloilla. Ei kuitenkaan kauheasti sellaisilla pohjilla jossa taikinan annetaan ensin levähtää. En vaan jaksa niitä odotella. Nyt vaan huomasin että pohjasta tulee paljon parempi.
Piirakasta saa tietysti täysin gluteenittoman käyttämällä kokonaan gluteenitomia jauhoja.
pohja:
150 g voita
1½ dl tummia glluteenittomia jauhoja
1½ gl ohrajauhoja
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta
Nypi kylmä voi jauhojen joukkoon. Lisää jääkaappikylmä kananmuna, kylmä vesi sekä juustoraaste. älä vaivaa taikinaa vaan sekoita nopeasti sekaisin.
Painenle taikina elmukelmuun levyksi. Laita jääkaapiin vähintään puoleksi tunniksi asettumaan.
150 g kultapaahdettua mureaa härkää
2 dl ruokakermaa
1 chili
mustapippuria (+ suolaa)
2 kananmunaa
200 g vuohenjuustoa
200 g miniluumutomaatteja
Painele pohja piirakkavuokaan ja esipaista 200'C 10min.
Pilko härkä kuutioiksi. Pilko myös chili haluamaksi kokoisiksi palasiksi. sekoita härkä, chili, kananmunat, mausteet sekä ruokakerma keskenään.
pilko vuohenjuusto haluamallasi tavalla ja puolita tomaatit.
Laita vuohenjuusto esipaisetun piirakkavuo'an päälle. kaada täyte päälle ja lopuksi tomaatin palat.
Paista piirakkaa vielä 30-40min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti