torstai 1. elokuuta 2019

Falafelit



1 tkl kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku persiljaa
1 ruukku korianteria
½ tl jauhettua juustokuminaa
cayennepippuria
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja ( tai gluteenittomia kaurajauhoa)
 öljyä paistamiseen

Valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Soseuta kaikki aineset tehosekoittimessa tai sauvasekoittiomella kunnes massa on tasaista. Lisää tarvittaessa korppujauhoja tai kaurajauhoja.
Muotoile taikinasta pieniä pyöreitä palloja. Taikinasta tulee noin 16-20 pyörykkää. Paista pyörykät paistinpannulla runsaassa öljyssä. Voit myös uppopaistaa ne.
Tarjoa jugurtikastikkeen kera.

Jugurttikastike:

1 dl turkkilaista jugurttia
½ limen raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua falefelitten teon ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...