sunnuntai 4. elokuuta 2019

Herukkapiirakka marenkikuorutuksella



Vanhaa blogia selailin ja mietin että mitä hyvää tekisin ja muuttaisin kokonaan gluteenittomaksi.
Löytyihän sieltä; tämä. Muutin vielä päälle marenkikuorutuksen.
Pitää vielä jossain vaihessa tehdä tuota ihan pelkästään tuota marenkia -hyvää kyllä oli senkin kanssa.



100 g margariinia
4 dl jauhoja
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
täyte:
2 dl jugurttia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
400 -500 g marjoja
pinnalle:
3 valkuiaista + ½ dl sokeria
Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon.  Sekoita loppuun seokseen jogurtti ja muna. Painele piirakkavuokaan. Sekoita rahka, sokeri, muna ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle marjat. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Valmista marenki; vaahdota valkuiaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi ja käytä uunissa niin että pinta hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...