sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Suklaarouhe-raparperijäätelö

 

Jäätelö hupeni kyllä nopeasti. Raparperin maku oli sivuosassa vaikkakin maistui kyllä.


Suklaarouhe-raparperijäätelö

1 prk kondersoituamaitoa, karamellisoitu
4 dl vispi tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata (70%)
3-5 raparperin vartta koosta riippuen (+ hiukan vettä)

Kuori ja pilko raparperi kattilaan. Lisää hiukan vettä ja keitä raparperi pehmeäksi. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Lisää kondersoitumaito vaahdon joukkoon. Lisää raparperisose. Sekoita huolellisesti ja laita seos pakkaseen. Rouhi suklaa ja lisää jäätelömasan joukkoon. Pakasta vähintään pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...