sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Gluteenittomat munkit

 


Aikaisemmin gluteenittomia munkkeja tehnyt valmistaikinasta. Näistä tuli aika hyviä. Taikina jonkinverran murenevaa, näkee kyllä lopputuloksesta. Tosin tuli vähän muuta niin kohotusaika vähän venyi.. Tarvi vaan varovaisesti ottaa paistoon. 

Gluteenittomat munkit

0,25 suolaa
0,5 dl sokeria (käytin vajaa puoli dl fariinisokeria)
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljasokeria
1 mm psyliumia
1 ps kuivahiivaa
1 dl semperin fin mix - jauhoja (pitää testata Pirkan vaaleajauhoseos seuraavaksi)
2,5 dl vettä

Sekoita kaikki muut paitsi Vesi keskenään. Lisää hiivan tarvitsema Vesi. Sekoita hyvin
 keskenään. Peitä kulho pyyhkeellä. Anna käydä niin että taikina kunnolla kuplii.

50 g rasvaa
0,5 dl tapiotärkkelystä
0,25 dl riisijauhoja
3 dl semper fin mix - jauhoja

Sekoita juokseva rasva taikinaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Ota sähkövatkain tai yleiskone käyttöön niin saat kuohkean taikinan.

Pyörittele taikinasta pikkumunkkeja tai rinkeleitä. Anna kohota kunnolla. Paista öljyssä, kookosrasvassa tai munkkirasvassa. Valuta liika rasva pois paperin päällä. Sokeroi munkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...