maanantai 23. toukokuuta 2022

Pumpulikakku

Pumpulikakku on siitä mainio ettei tarvitse muunnella vehnäjauhoista gluteenittomaksi, koska tähän tulee jauhoiksi ainoastaan perunajauhoja.
Kakku suorastaan sulaa suuhun. Siksi kai tämän nimi onkin pumpulukakku.
Tähän pitää käyttää valkoistasokeria ettei värjää kakkua.


Pumpulikakku


3 kananmunaa

2- 2,5 dl sokeria 

3,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

250 g voita

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Itse käytin mantelijauhoa. Lämmitä uuni 175'C:n

Yhdistä perunajauhoja, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään hyväksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos joukkoon varovasti käännellen. Sulata voi ja kaada lämpimänä taikinan joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista kakkua 174'C 40-50 min uunista riippuen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...