sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Vanilja-raparperipiirakka

Raparperikausi parhaimmillaan. Tätä tein jo muutama viikko sitten. Pitäisi tehä uudestaan, kun vaan on niin hyvää.



  Vanilja-raparperipiirakka


3 dl vaalea glut.jauhoseosta

1 dl mantelijauhoja

1 dl fariinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

125 g voita


Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi joukkoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen. Painele suurempi osuus voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Päälle;

5 dl raparperiä

1 dl vaniljakreemiä

3 dl vettä


Sekoita vaniljakreemi veteen ja sekoita hyvin. Lisää seos pohjan päälle. Huuhtele ja pilko raparperi ja lado kreemin päälle.

Paista 175'C n.30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...