Mustikka päätyi piirakkaan viikonloppuna.
Täytettä säväytin hiukan aniksella.
Aniksen säväyttämä mustikkapiirakka
100 g voita
1 dl tattarijauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 dl vaaleita glut.jauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 kananmuna
1,5 dl jugurttia
Sulata voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi joukkoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen.
Lisää loppuun 2/3 osaan kananmuna sekä jugurtti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
täyte:
2 dl jugurttia tai rahkaa
1 kananmuna
1 dl fariinisokeria
1,5 tl anista
400-500 g mustikoita
Sekoita täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta keskenään.
Lisää mustikat piirakkavuokaan ja kaada jugurttiseos päälle. Tai tee toistepäin. Lisää muruseos päälle.
Paista 175'C 45min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti