sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Jaffakakku


 

Kakun voi hyvin tehdä eigluteenittomana. Käytä vaan normi jaffakeksejä.

Jaffakakku


400 g Maustamatonta tuorejuustoa

1,5-2dl tomusokeria

2,5 dl kuohukermaa

1 ptk appelsiini keksejä

2 -3dl Jaffaa

1 dl vettä

3 rkl maizenaa

0,5-1 pkt appelsiini keksejä

150 g tummaasuklaata

1 dl kuohukermaa


Kaada Jaffa kattilaan. Sekoita maizena veteen hyvin sekoittaen. Lisää Jaffan joukkoon ohuenanauhana hyvin sekoittaen. Kiehauta. Anna jäähtyä ja jähmettyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää kuohukermaa ja vatkaa kuohkeaksi.

Laita irtopohjavuokaan vuokaan pohjalle leivinpaperi ja päälle appelsiini keksejä. Kostuta jaffalla. Lisää tuorejuustotäytettä puolet keksien päälle. Lisää puolet jähmennyttä jaffaseosta päälle. Marmoroi. Lisää loppu tuorejuustoseos. Lisää loppu  jähmennyttä jaffaseosta vielä päälle. Marmoroi. Anna jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia.

Lisää kuohukermaa kattilaan. Pilko suklaa pienemmäksi. Halkaise appelsiinikeksit tai pilko vielä pienemmiksi. Kiehauta kerma, ota kattila liedeltä ja lisää suklaa. Jäähdytä seosta hiukan ja lisää kakkuseoksen päälle. Anna jähmettyä hiukan ja kuvioi pintaa halutessasi ja lisää keksin palat koristeeksi. Anna jähmettyä vähintään tunti jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...