Maapähkinä-papupata
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
500 g bataattia
1 iso lehtikaalin lehti
1 tlk papusekoitusta
2 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl chiliä jauhettuna tai rouheena
1 tl inkivääriä tai 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
500 g paseerattua tomaattia
2,5 dl vettä
1,5 tl kasvisliemijauhetta
0,5 dl maapähkinävoita
0,5- 1 limetin mehu
Suolaa
Lisäksi halutessa päälle:
Suolapähkinöitä
Tuoretta korianteria
Kuori ja pilkkoa sipuli ja valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään. Poista lehtikaalista lehtiruoti. Revi tai leikkaa pieniksi palasiksi. Huuhtele ja valuta pavut.
Kuori ja pilkkoa bataatti.
Kuumenna öljy padassa. Lisää mausteet. Kuullota. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä.
Kaada pataan paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisliemijauhe. Lisää bataatit, keittele keskilämmöllä kunnes bataatit pehmenevät.
Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja lisää tarvittaessa vettä Lisää.
Lisää pataan pavut ja silputtu lehtikaali. Keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja limetin mehulla.
Ripottele valmiin padan päälle suolapähkinöitä ja silputtua korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti