Suolaispiirakkaa kasvisversiona ei olekaan tullut tehtyä vähään aikaan.
Tästäkin ajattelin että saan syödä yksinään melkein kokonaan. Yllätys oli aikamoinen kun tulin töistä - vain reunat oli jäljellä 😆
Kasvispiirakka
Pohja:
125 g voita
3 dl jauhoja (n.puolet kumpaakin; vaaleita glut.jauhoja. tummia glut.jauhoja)
Ripaus suolaa
Ripaus cayennenpippuria
1 muna
Täyte:
2 porkkanaa
n.50 g kesäkurpitsaa
1 Peruna
Suolaa
Mustapippuria
Pala purjoa
1 keltasipuli
1 makeasipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 chili
Öljyä
n.75 g mustapippuri koskenlaskija
Juustoa
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Sekoita kananmuna ja nypi voi joukkoon.
Painele voideltuun piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori porkkanat, kesäkurpitsa sekä Peruna. Raasta kaikki. Halkaise purjo, Pese ja pilko palasiksi. Kuori sipulit ja valkosipuli. Pilko myös chili juuri sellaiseksi kuin haluat; ihan pieneksi tai suuremmiksi palasiksi.
Paista kaikkia paistinpannulla niin että pehmenevät ja saavat hiukan väriä. Lisää sulatejuusto ja anna sulaa kasvisten joukkoon. Anna hautua vähintään 5min.Kaada kasvisseos pohjan päälle. Raasta haluamasi määrä Juustoa vielä pinnalle.
Paista 200'C n.30min tai enemmän jos piirakkasi kaipaa väriä.
Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti