Marjanne- karkit on aina olleet melkeinpä se ykkös karkki. Niinpä tämä kakkukaan ei tuonut pettymystä maullaan.
Jouluisemman tästä saisi - jos haluaisi. Vaihtamalla pohjan keksit pipareihin ja lisäämällä kiilteeseen piparkakkumausteita tai ihan vaan piparkakkumaustetta.
Marjanne- glögikakku
Pohja:
150 g digestive- keksejä
0,5 dl sulanutta margariinia tai öljyä
Täyte:
1 ps marjanne- karkkeja
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
3.3 dl kermaa
0,5 dl glögiä
2 tl liivatejauhetta
Kiille:
2,5 dl glögiä
4 tl liivatejauhetta
Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Lisää rasva tai öljy. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuokaan vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Murskaa Marjannet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Vaahdota kerma. Yhdistä ainekset. Sekoita liivatejauhe glögin joukkoon. Lämmitä joko kattilassa tai mikrossa niin että seos hiukan kuplii. Sekoita ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään pari tuntia.
Sekoita liivatejauhe glögiin. Lämmitä hiukan kiehuvaksi. Jäähdytä hiukan ja kaada kakkutäytteiden päälle. Anna hyytyä vähintään parin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti