Jauhelihamureketta on tehty jos jonkimoisella variaatiolla mutei tälläistä koskaan eikä kananmunia sisälle.
Tämä versio kyllä uppoaa hyvin meidän poppoolle. Johtuneeksi kääreeseen tuleesta pekonista, ei ainakaan pinaatista :)
Meidän poppoolle tuo kilo jauhelihaa on kuin nähdä vaan, voihan tämän tehdä vaikka 400 g jauhelihaa. Jauhelihaa vaihdellen saa tietysti makua vaihdettua. Ekalla kerralla kuin tein tätä maustoin hiukan jauhelihaa jauhelihamausteella, nyt laitoin kasviksia jauhelihan joukkoon.
Tästä voi siis tehdä juuri sellaista kuin haluaa ja mikä on itsestä mieluisaa syötävää.
Seuraavaksi on kokeiltava broileri versiota kun näyttää olevan kaupassa myös siitä tehtyä pekonia.
Mureketta perunamuusin kera.
1 kg jauhelihaa
1 chili
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
n.250 g kesäkurpitsaa
juutoa
tuoretta pinaattia
1½ pkt pekonia
Kuori ja pilko chili, sipuli & valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa tai hienonna sipuleiden ja chilin kanssa tehosekoittimessa. Sekoita jauhelihan kanssa.
Asettele pekonisiivut alumifolion päälle. Painele jauhelihaseos pekonien päälle. Siivuta juustoa jauhelihan päälle haluamasi määrä. Laita pestyt pinaatit juuston päälle. Kääri levy rullalle.
Paista uunissa 200'C n.30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti