maanantai 24. huhtikuuta 2017

Porkkanakakku-pullapitko



Tämän ihanan ohjeen bongasin maku-lehdestä. Kuukauden lehti reilusti makas hyllyssä että tuota pitää tehdä. Sitten hankin porkkanamenun ja sittenkin odotti vielä ennenkuin pääsin kokeilemaan. Tein muutoksia sen verran että täytteeseen laitoin vaniljatuorejuustoa, jätin koristelusta mantelirouheen pois. Lisäksi tein  gluteenittomana.



taikina:

2½ dl porkkanamehua
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kaardemummaa (olisi voinut kyllä laittaa vaikka 2 tl)
1 tl kanelia 
½ tl inkivääriä
1 kananmuna
5 dl gluteenitonta pullaseosta
100 g voita

täyte:

200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl fariinisokeria

voitelu:

1 kananmuna

koristelu:

1 dl tomusokeria
n.1 rkl porkkanamehua

Lämmitä porkkanamehu hiukan kädenlämpöistä lämpimäksi. Liota hiiva pieneen jauhomäärään. Lisää sokeri & mausteet joukkoon. Lisää mehun joukkoon. Lisää myös kananmuna.
Lisää loput jauhot vähitellen. Lisää huoneenlämpöinen tai sulatettu voi loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä kimmoisaksi ja niin että irtoaa kulhon reunoista.
Kohota kaksikertaiseksi.
Kauli taikina levyksi. Mausta tomusokeri fariinisokerilla ja samalla tuorejuusto notkistuu ja on helpompi levittää taikinan päälle. Levitä tuorejuustoseos taikina päälle ja kääri rullalle. puolita kahdeksi pitkoksi.
Leikkaa saksilla pitkojen päältä 1½ cm välein viipaita, niin että jäävät kuitenkin pohjasta kiinni. Kääntele viipaleet vuorotellen eripuolille.
Voitele pitkot. Paista 200'C n.30min.
Sekoita tomusokeri & porkkanamehu tasaiseksi. Koristele jäähtynyt pulla kuorutteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...