Porkkanakkua pitkästä aikaa ja ekaa kertaa gluteenittomana.
Kärsivällisyys ei ole ollenkaan pahitteeksi...
Joskus ei yksinkertaisti vaan malta odottaa..
Olisi vaan pitänyt tehdä kuorrute vasta pohjan uunista otamisen jälkeen niin olisi kerennyt jääntymään.. Tai olla vaan tunkematta päällystä myös väliin.
Maku tässä kuitenkin kohdallaan ja laitoin porkkanaa enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Ohje otettu Gluteeniton leivonta lehdestä.
Hyvähän tämä on että tekelet häviää ennenkuin oikeastaan kerkeää edes jonkinmoista kuvaa ottamaan .. Kuviointikaan ei ottanut onnistuakseen mutta eipä sen niin väliä kun vaan omalle porukalle tätä tein :)
Kuorutteen tein kaksinkertaisti, yksikertaisessa ohjeessa oli tämän ohjeen määrä tomusokeria ja totesin että sekin oli liikaa. Tosin jos tykkää todella makeasta niin.. Tytärkin sanoi että et kai noin paljoa laita sokeria (oppi mennyt perille ? ) -saa siis seuraavaan satsiin vähentää ainakin desillä tomusokerin määrää.
500 g porkkanaraastetta
4 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 tl kanelijauhetta
2 tl psylliumia
2 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl rypsiöljyä
kuorrute:
50 g huoneenlämpöistä voita
400 g appelsiinituorejuustoa
4 (3) dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpeämään 175'C:n. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kuivat ainekset, porkkanaraaste ja öljy vaahdon joukkoon varovasti käännellen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 25-30min. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista kuorrute; Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomusokeria ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä seos pohjan päälle. Anna tasoittua jääkaapissa hetkisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti