maanantai 1. toukokuuta 2017

Gluteenittomat munkkirinkilät



taikina: 

5 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150 g voita
13 dl gluteenitonta pullaseosta

paistamiseen:

1 l rypsiöljyä

pinnalle:

hienoa sokeria

Kuumenna vesi +42'C:n. Sekoita fariinisokeri, suola, kuivahiiva, psyllium & 2 dl jauhoja keskenään. Lisää vesi joukkoon. Lisää kananmunat ja pikuhiljaa jauhoja lisäämällä. Lisää sulatettu voi. Vaivaa tasaiseksi. Kohota taikina kaksikertaiseksi puolisen tuntia.
Pyörittele taikinasta pikkupullia.  Paina jokaiseen pullaan reikä keskelle. Kuumenna öljy kiehuvaksi. Paista muutama rinkilä kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talauspaperin päälle valumaan niin valu ylimääräiset öljyt pois. Sokeroi kauttaaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...