taikina:
5 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150 g voita
13 dl gluteenitonta pullaseosta
paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
pinnalle:
hienoa sokeria
Kuumenna vesi +42'C:n. Sekoita fariinisokeri, suola, kuivahiiva, psyllium & 2 dl jauhoja keskenään. Lisää vesi joukkoon. Lisää kananmunat ja pikuhiljaa jauhoja lisäämällä. Lisää sulatettu voi. Vaivaa tasaiseksi. Kohota taikina kaksikertaiseksi puolisen tuntia.
Pyörittele taikinasta pikkupullia. Paina jokaiseen pullaan reikä keskelle. Kuumenna öljy kiehuvaksi. Paista muutama rinkilä kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talauspaperin päälle valumaan niin valu ylimääräiset öljyt pois. Sokeroi kauttaaltaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti