Pikään ajattelin että en varmasti tee tälläistä et hyi olkoon..
Lopulta ohje tuli vaan vastaan joka paikasta niin mikäs siinä sitten. Positiivinen yllätys oli kyllä.
Tosin enää en kyllä tee kuin maustamattomasta tuorejuustosta, tuo suklaa ei ainakaan ollut hyvää.
pohja & päällinen
75 g voita
200 g tummaa suklaata
2 litraa (90g/ps) popcornia
täyte:
5 liivatelehteä tai 5 tl liivatejauhetta
1 dl maitoa
2 prk suklaatuorejuustoa
½ dl fariinisokeria
(2 rkl kaakaojauhetta)
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
Sulata voi ja suklaa. Sekoita valmiit popcornit joukkoon.
Laita leivinpaperi tukevale alustalle ja nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (22-23 cm).
Levitä 2/3 popcorneista pohjalle ja loput levitä irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle. Siirrä jääkaapiiin täytteen teon ajaksi.
Jos teet liivate lehdistä laita lehdet kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto, ½ dl maitoa, sokerit kulhossa tasaiseksi. Vaahdota kerma.
Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi ja sekoita valutetut liivatelehdet joukkoon. Jos teet liivatejauheesta voit lämmittää jauheen maidon kanssa. Muista sekoittaa lämityksen aikana, että liivate sekoittuu tasaiseksi. Sekoita maito-liivateseos tuorejuuston joukkoon. Nostele kermavahto joukkoon varovasti, mutta hyvin sekoittaen.
Kaada täyte popcorn.pohjan päälle. Voit jo tässä vaihessa laittaa pohjan päältä loput popcornit yhdeksi isoksi kanneksi päälle tai pilkkoa levyn pieneksi palasiksi.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti