Pohjasta tuli aikas paksu, jos siis haluaa ohkasemman pohjan niin vähentää aineksia suhteessa pienemmäksi.
Valmista ensin brownie pohja:
100 g tummaa suklaata
1 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ dl mantelijauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
Kuumenna uuni 175'C:n.
Sulata suklaa, jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa joukkoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää varovasti käännellen suklaa-sokeri-munavaahtoon. Kaada taikina uunivuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n.25min. Anna jäähtyä.
n.1½ l vaniljajäätelöä
1 rkl kardemummaa
mansikoita
Anna jäätelön hiukan pehmetä että saat sekoitettua kardemumman jäätelön joukkoon. Halkaise isoimmat mansikat ja asettele vuoan reunalle. Painele jäätelö vuokaan. Koristele mansikoilla. Jäädytä pakkasessa vähintään parisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti