torstai 18. toukokuuta 2017

Marjaisa murupiirakka


Murupiirakkaa olen tehnyt useasti ja eri ohjeita löytyy montakin eri verisiota.
Ekaa kertaa tein niin että sekoitin marjat rahkaseokseen. Ennempää olen laittanut pohjan päälle marjat/hillon ja rahkaseoksen sen päälle.


Ohje tähän löytyy vehnäsenä täältä. Muistin että olen tehnyt tätä myös kokonaan gluteenittomana mutta enpäs löytänyt ohjetta.. Että blogiin asti ei ole kyllä eksynyt.. Mikäköhän katkos siinäkin tullut, pitää muistaa korjata tuokin erhe.


Muruseos:
250 g margariinia
2 dl ohrajauhoja

2 dl tummia gluteenittomia jauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 dl spelttijauhoja

1½ rkl psyllium-jauhetta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:
3/4 muruseoksesta
1 prk kermaviiliä 
1 kananmuna

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 prk rahkaa (iso 500 g)
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

200 g mustikoita
n.200 g mansikoita


Sulata margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää margariini. Nypi murumaiseksi. Ota taikinasta 1/4 erilleen.
Lisää loppuun muruseokseen kermaviili ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Sulata ja soseuta marjat ja lisää täytteen sekaan. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele muruseos täytteen päälle.
Paista 175*C n.45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...