sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Kukkakaalicurry

Kasvisruoka maistuu yllättävän hyvälle kun on maustettu hyvin eikä varmasti jää nälkä vaan maha tulee täyteen.


 

Kukkakaalicurry


1 iso sipuli

2 isoa valkosipulin kynttä

n.800 g kukkakaalta

1 rkl rypsiöljyä

1½ rkl currya

500 g tomaattimurskaa

1 prk kookosmaitoa

2 dl bulgarianjugurttia

100 g tuoretta pinaattia

½-1 tl suolaa

½ tl pippuria rouheena

1 dl tuoretta korianteria


Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Hienonna kummatkin tai jätä isommiksi paloiksi. Revi kukkakaalista kukinnot. Paloittele isommat kukinnot pienemmäksi.

Lisää öljy paistinpannulle. Lisää sipulit ja kuullota hetki, lisää cyrry. Lisää kukkakaalin nuput ja kääntele hyvin että sipulit ja cyrry sekoittuvat kukkakaaliin. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jugurtti. Keitä miedolla lämmöllä n.15 min.

Pilko tai revi pinaatin lehdet hiukan pienemmiksi. Huuhtele. Lisää muiden ainesten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi päälle korianteri.

Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...