tiistai 16. maaliskuuta 2021

Sitruuna-valkosuklaa blondie

 Nettiä selatessa löytää milloin mistäkin mielenkiintoisia ohjeita. Tämän ohjeen löysin täältä.

Ainut että jätin kokonaan sitruunasiirapin pois.. Pohja sai sitruunaa ihan hyvin kun lykkäsin koko sitruunamenun siihen jo pohjaa tehdessä. Sekä sokerin jätin pois -kondersoitumaito antaa makeutta ihan tarpeeksi eikä mielestäni tarvitse enempää sokeria. No meillä ainakin maistui ja tämä hävisi aika nopsaan.



Sitruuna-valkosuklaa blondie

3½ dl jauhoja (käytin vaaleita glut.jauhoja)

ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

150 g voita

3 kananmunaa

1 prk kondersoitua maitoa (kookospohjaista)

1 sitruunan mehu

1 sitruunan raastettu kuori

(1 tl psylliumia jos jauhoissa itsestään ei ole jo)

50 g maidotonta valkosuklaata

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita loput ainekset keskenään. Rouhi suklaa joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada vuokaan (itsellä oli pieni uunivuoka). Paista 175'C 25-35min.


Valkosuklaakuorrute:

100 g maidotonta valkosuklaata 

2 dl vispikermaa

150 g maustamatonta tai sitruuna tuorejuustoa

Nosta tuorejuusto lämpeämään ajoissa niin on helpompi notkistaa. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuusto. Sekoita kaikki keskenään ja levitä sitruunapohjan päälle. Laita jääkaapiiin hetkeksi niin kuorrute hieman jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...