Harvinaista herkkua -jonka useinmiten saan syödä yksinään. Yleensä nuo raparperit kun menee piirakkaseen tai pakastukseen. Mansikat häviää jotenkin heti ettei juuri koskaan kerkeä mihinkään niintä laittamaan.
Raparperi mansikkakiisseli
1 l vettä
n.500 g mansikoita
500-700 g raparperia
3 rkl perunajauhoja
3 rkl fariinisokeria (tai maun mukaan enemmän)
2 tl vaniljasokeria
Pilko raparperit veteen. Sokerin voi luottaa joko tassä vaiheessa joukkoon tai kun on valmis kiisseli niin luottaa kylmään vesitilkkaan ja sekoittaa kiisselin joukkoon. Mansikat voi lisätä joko heti niin saa hyvän mansikkamehun tai sitten kun raparperit alkaa olemaan kaikki rikki niin mansikat vain sulavat joukkon (jos siis käyttää pakastemansikoita). Jäävät siis kokonaisiksi.
Keitä raparperit hajalle ja lisää pieneen vesimäärään sekoitettu perunajauhot joukkoon pienenä nauhana ja anna kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti