torstai 10. kesäkuuta 2021

Raparperi mansikkakiisseli

Harvinaista herkkua -jonka useinmiten saan syödä yksinään. Yleensä nuo raparperit kun menee piirakkaseen tai pakastukseen. Mansikat häviää  jotenkin heti ettei juuri koskaan kerkeä mihinkään niintä laittamaan.



Raparperi mansikkakiisseli

 1 l vettä
n.500 g mansikoita
500-700 g raparperia
3 rkl perunajauhoja
3 rkl fariinisokeria (tai maun mukaan enemmän)
2 tl vaniljasokeria

Pilko raparperit veteen. Sokerin voi luottaa joko tassä vaiheessa joukkoon tai kun on valmis kiisseli niin luottaa kylmään vesitilkkaan ja sekoittaa kiisselin joukkoon. Mansikat voi lisätä joko heti niin saa hyvän mansikkamehun tai sitten kun raparperit alkaa olemaan kaikki rikki niin mansikat vain sulavat joukkon (jos siis käyttää pakastemansikoita). Jäävät siis kokonaisiksi.
Keitä raparperit hajalle ja lisää pieneen vesimäärään sekoitettu perunajauhot joukkoon pienenä nauhana ja anna kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...