Kokonaan laktoositon jos jättä pois tai vaihtaa nuo valkosuklaapähkinät. Tietysti jos itse päällystää laktoosittomalla tai maidottomalla valkosuklaalla.
Suklainen jäätelökakku
150 g piparkakkuja (tai muita keksejä) + 3-4 rkl rasvaa/öljyä
1 l vaniljajäätelöä
1 l suklaajäätelöä
100 g chilisuklaata
½ tl chilijautetta
1½ tl kanelia
2-3 rkl rasvaa
kaakaota
kahvia
tomusokeria
Murskaa piparkakut. Lisää sula rasva tai öljy joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele kakkuvuokaan pohjalle.
Anna jäätelöiden hiukan sulaa. Leikkaa palasiksi kummatkin omiin kippoihin. Rouhi suklaa ja sekoita vaniljajäätelön joukkoon. Lisää hiukan chilijauhettetta ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kaneli suklaajäätelän joukkoon. Kasaa jäätelöt keksien päälle. Anna pakastua vähintään tunti. Valmista suklaakuorute; sulata rasva. Sekoita joukkoon hiukan kahvia (älä kerralla laita paljoa, lisätä aina voi jos on tarvis). Lisää kaakaojauhe sekä tomusokeri. Sellaiset suhteet että saat lopulta paksun kastikkeen. Lisää jäätelökakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta. Itse laitoin valkosuklaa cashewpähkinöitä puolikkaina sekä rouheena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti