tiistai 1. kesäkuuta 2021

Raparperipiirakka

Raparperipiirakkaa uusista juuri maasta nostetuista raparpereista.
Tähän ajattelin lisäksi vaniljakastiketta tai jäätelöä. Enpä kerennyt hakemaan kun kaikki oli jo syöty.
Maisemakahvilan raparperipiirakkaa ensin ajattelin -tehdään sitä sitten seuraavaksi.
Onneksi hylkäsin ajatuksen päälle laitetavasta sokerista -ei kyllä olisi tarvinnutkaan. Pohjaan voisi kyllä laittaa jorurttia ehkä puolet enemmän tai suoraan kaksikertaistaa..


 Raparperipiirakka

8 dl jauhoja (4 dl vaaleita glut.jauhoja, 2 dl kaurajauhoja, 1 dl tummariisijauho, 1 dl kikhernejauhoja)
n.2 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
2 dl (3-4 dl ) jogurttia
1 kananmuna
500 g raparperia

Sekoita kuivat ainekset keskenään sokeria lukuunottamatta. Sekoita kananmuna sekä jorutti keskenään. Fariinisokeri liukenee paremmin nesteeseen kuin kuivien ainesten joukkoon. Sekoita jorutin ja kananmunan joukkoon fariinisokeri. Sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Pese ja pilko raparperi palasiksi. Laita palaset pohjan päälle.
Paista 200'C 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...