maanantai 28. kesäkuuta 2021

Vanilja-raparperipiirakka

 Raparperi on marjojen lisäksi kyllä ehdoton suosikki kesän herkuista. Sinällään syötynä aika kirpakka.



Vanilja-raparperipiirakka

pohja:

150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria (fariinisokeria)
1½ dl kaurajauhoja
1½ vaaleita glut.jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia

täyte:

500 g raparperia pilkottuna
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja jogurtti. Painele taikina piirakkavuokan. 
Laita viipaloudut raparperit pohjan päälle. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään.  Anna turvota hiukan aikaa ja kaada sitten valmis kreeni raparperien päälle.
Kypsennä 200'C kunnes reunat on saaneet kullanruskeat pinnan, n.½ tuntia uunin alimmalla tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...