Kinkkuvoileipäkakku
N. 2 pkt glut.paahtoleipää
Täyte;
200 g paprika-chilituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
150 g ranskankermaa
1/2 punaista paprikaa
100 g kinkkuleikkelettä
n.100 g maksamakkaraa
Kostutukseen;
Lihalientä
Kuorrutus;
150 g ranskankermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua tilliä
Syötäviä kukkia
Herneenversoja
Vaahdota täytteen ranskankerma, kerma sekä tuorejuusto.
Pilko leikkeleet pieniksi. Pese ja pilkkoa paprika. Murskaa maksamakkara leikkeleenja paprikan joukkoon. Sekoita seos ranskankerma, kerma- tuorejuuston joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois.
Valmista lihaliemi. (Kotigastronomin liukenee myös kylmään nesteeseen. Muut pitää sekoittaa kiehuvaan/kuumaan nesteeseen, anna siinätapauksessa liemen jäähtyä. Parempi valmistaa se jo paljon aikaisemmin).
Laita leipiä ensimmäiseksi kerrokseksi tuorekelmutettuun vuokaan. Kostutukseen lihaliemellä. Laita täytteestä puolet leipien päälle. Toista toinen kerros samanlailla. Laita päällimmäiseksi leipäkerros ja kostuta. Anna tekeytyä mielellään yönyli.
Kumoa kakku. Valmista kuorrute. Vaahdota ranskankerma sekä tuorejuusto. Mausta seos ennen vatkaamista. Levitä seos voileipäkakun päälle. Koristele herneenversoilla sekä syötävillä kukilla tai miten haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti