perjantai 23. syyskuuta 2016

Omenatosca


Omenapiirakka on yksi lemppareistani ja aika monia reseptejä olen testaillut vaikkei blogiin ei olekkaan päätynyt kaikkia ohjeita. Tämä oli reseptinä niin makoisa että olisi vaan pitänyt uskoa alkuperäistä ohjeen kirjoitajaa ja tehdä isompi satsi heti kättelyssä.
Ainut poikkeus reseptistä varmaan  tein kun vaihdoin jauhot, sokeria laitoin hiukan vähemmän. Vaniljasokerin vaihdoin kun ei sattunut tällä kertaa olemaan.. Lisäksi tein toskan aika ajoissa niin levitin senkin varmaan liian aikaisin pinnalle enkä saanut riittämään koko piirakan päälle. Hyviä tosca sattumia kuitenkin oli sielä täällä.



 koko piirakka koko komeudessaan.


tottakai vaniljakastikkeen kera tarjoiltuna.

Pohja:

100 g voita
2 kananmunaa
reilu 1 dl sokeria
1 dl spelttijauhoja
½ dl ohrajauhoja
2½ rkl kookoshiutaleita
2 omenaa
1 tl kanelia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon kuivat ainekset. Lopuksi sulanut voi. Sekoita hyvin. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Viipaloi omenat ja ripottele päälle kanelia.
Paista uunin keskitasolla 175'C n. 25min (olisko itsellä ollut 15min). Nosta uunin lämpötila 200'C:n.

Tosca:

50 g voita
3/4 dl sokeria
50 g mantelilastuja
1 rkl spelttijauhoja
1 rkl maitoa

Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sekaan jauhot ja mantelilastut. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi maito. Kaada lämmin toscaseos piirakan pinnalle. Laita piirakka vielä uuniin 10-15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...