torstai 29. syyskuuta 2016

Sydänsurujenkakku, gluteeniton


Joskus vuosia sitten ihastuin kakun nimeen mutta jäi kakku kuitenkin tekemättä jostain syystä. Nyt tein ja gluteenittomana ja erittäin hyvää eikä kaduta etten ol aikaisemmin tehnyt vuosia sitten vehnäjauhoihin niin ei ol verailukohtaa verrata normi versioon :) Jostain luin noista jauhojen vähentämisestä kun ei käytä vehnäjauhoja ja käyttää tuota psylillumia mutta itse en ole kyllä vähentänyt määriä vehnäjauhoista korvaan saman verran muilla jauhoilla.

5 dl jauhoja (1½ dl mantelijauhoja, 1½ dl tattarijauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1 dl kookosjauhoja)
1 rkl psyllium-jauhoja
3 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl maitoa
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Laita uuni lämpeämään. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon jogurtti, kananmunat ja sulatettu jäähtynyt voi.
Kakkuvuoan jauhottamiseen käytin kookoshiutaleita. Kaada hyvin sekoitettu kakkutaikina kakkuvuokaan. Paista 175'C 45-60min, uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...