sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vaniljapannacotta


Muutaman kerran tehnyt pannacottaa ja aina maitopohjaisena. Reseptejä selailtuani aikoinaan huomasin että ohjeita löytyy kermalla tehtynä sekä puolet kermaa puolet maitoa. Pitää joskus kokeilla tuota kermalla tehtyä myös. Tämä kyllä upppoaa näin maitopohjasena hyvin meille.hyvin. Tämän voi tehdä liivatelehdistäkin, käytä 2 liivatelehteä. Muista liottaa lehtiä kylmässä vedessä että pehnevevät. Itse tykkään käyttää tuota liivatejauhetta. Marjakiisselin vastaavasti tein hyytelösokerista. Voi tehdä kummatkin joko liivatteesta tai hyytelösokerista halutessaan.


annoksia 4

maitokiisseli

5 dl maitoa
1 vaniljatanko
3 rkl sokeria
2 tl liivatejauhetta

Halkaise vaniljatanko ja raaputa vanilja maidon joukkoon. Lisää puolikkaat lisäksi maidon joukkoon. Lisää myös sokeri joukkoon. Anna kiehua hiljalleen 15-17 min. Lisää liivatejauhe hieman jähtyneeseen maitokiiseliin. Jaa kiisseli annosmaljoihin/laseihin. Anna hyyttyä mielellään 3 tuntia.

marjakiisseli

2 dl vettä/mehua
1 dl marjasosetta
5 rkl hyytelösokeria

Keitä vedestä ja marjasoseesta seos ja lisää hyytelösokeri joukkoon. Kaada maitokiisselin päälle. Anna hyytyä hiukan aikaa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...